Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Dovolj čakanja!

Niki Lapkovski
12. 11. 2018
Skopiraj povezavo!

Slovenija nima posebnega zakona, ki bi urejal pravno priznanje spola, zdravstveno varstvo in druga vprašanja pravic in potreb transspolnih oseb. Kljub večletnemu opozarjanju na neurejenost področja, stanje ostaja enako.

Oseba, ki želi pravno spremeniti spol, mora pridobiti diagnozo transseksualizma oz. motnje spolne identitete, ki spada med duševne bolezni. To pomeni, da je izpostavljena obvezni psihiatrični obravnavi, življenju brez osebnih dokumentov, ki bi odražali dejansko identiteto, ter diskriminaciji pri javnih storitvah in v javnih prostorih. Trenutna ureditev spremembe spola tako krši vsaj tri človekove pravice: pravico do nedotakljivosti človekove telesne in duševne celovitosti, do osebnega dostojanstva in varnosti ter do zdravja in pravico do spoštovanja zasebnosti.

V želji po boljšem in hitrejšem urejanju področja ter večanju vidnosti transspolnih oseb jutri ob 15. uri v Argentinskem parku štarta javni shod Transmisija V. Pridite - več nas bo, prej bomo na cilju!