Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Digitalna pogrebna služba

jay tornaquia / flickr
11. 4. 2019
Skopiraj povezavo!

Na družbenih omrežjih predstavimo kurirano podobo sebe; skrbno izbiramo svoje objave in s tem tudi način, kako nas vidijo drugi. Ta teden pa je Facebook predstavil nadgradnjo, s katero bomo svojo podobo še lažje oblikovali ne le v življenju, temveč tudi po smrti. Naši bližnji nam bodo tako lahko enostavno postavili digitalni spomenik na neskončnih planjavah interneta.

Že sedaj obstajajo številne storitve, s katerimi si lahko zagotovimo, da bomo tudi po smrti (po)ostali “nesmrtni”. Tako lahko s pomočjo strojne inteligence in analize naših pogovorov ter načina pisanja tvitamo še naprej ali se pogovarjamo in odgovarjamo na sporočila.

Če je naša fizična zapuščina za nas po smrti nevredna, pregovorno pa se zanjo pogosto skregajo potomci, kakšno vrednost ima digitalna? Celotne razsežnosti naših internetnih sledi in digitalnega imetja najbrž šele spoznavamo, je pa gotovo, da bodo naša gesla vstala iz groba pred nami.