Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Varnost na recept

Danes je nov dan
11. 10. 2018
Skopiraj povezavo!

S 15. oktobrom ZZZS postavlja nova pravila predpisovanja osebnih receptov, do katerih so bili do sedaj upravičeni vsi registrirani zdravniki z opravljenim strokovnim izpitom. Vsak od njih je letno prejel 30 receptov, ki jih je lahko predpisal sebi in svojim bližnjim. Namen uvedbe teh receptov je bil razbremenjevanje primarnega nivoja zdravstva. Glavna sprememba pri novih omejitvah je, da od naslednjega ponedeljka naprej receptov ne bodo mogli več pisati mladi zdravniki, ki še niso specialisti, in tisti, ki niso zaposleni v javni zdravstveni mreži. Obdržali pa jih bodo specialisti ter upokojeni zdravniki. Razlog naj bi bila predvsem varnost, saj mladi zdravniki nimajo licence za samostojno delo. 

Vse lepo in prav, a vendar se zdi skrb za varnost precej absurdna, sploh glede na to, da zaradi kadrovskih stisk večina specializantov že sedaj opravlja obilico samostojnega dela. Družinski zdravnik lahko zadnje leto specializacije vodi lastno ambulanto - ampak Lekadola si pa ne sme predpisati.