Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Netflix za socialiste?

Danes je nov dan
11. 1. 2019
Skopiraj povezavo!

Produkcijska sredstva predstavljajo fizično infrastrukturo, orodja in surovine za proizvajanje ekonomske vrednosti. Means of Production pa ni le angleški prevod tega termina, pač pa tudi kooperativa medijskih strokovnjakov, komunikatorjev, digitalnih in PR strategov, ki želijo na levico pripeljati veščine in sredstva, s katerimi razpolagajo velike korporacije. Ta cilj je nekaj, s čimer se lahko identificiramo tudi pri Danes je nov dan, četudi sami ne delamo kampanj za konkretne politične stranke ali osebnosti.

Ekipa MoP, ki deluje iz Detroita, pa je v včerajšnjem intervjuju za Jacobin napovedala naslednji korak v digitalnem aktivizmu, in sicer zagon "post-kapitalističnega ponudnika zabave" Means TV. Servis v skupni lasti bo temeljil na naročninah in bo nudil "anti-mizogine, protirasistične in delavske vsebine, katerih cilj bo vizualizacija in izgradnja bolj egalitarne, demokratične družbe". 

"Ne zaupajte bogatim, pač pa drug drugemu," še dodajajo.