Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Gospodarska "javna" služba

Wikimedia Commons
10. 9. 2019
Skopiraj povezavo!

 V krajevni skupnosti Jagodje - Dobrava so pred dnevi začeli zbirati podpise proti zaprtju tamkajšnje poštne poslovalnice. Pošta Slovenije namreč v skladu s svojo strategijo "optimizira" svoje omrežje, kar v laičnem žargonu pomeni predvsem ukinjanje številnih "tržno nezanimivih" poslovalnic. Zapiranje poslovalnic je sicer samo še en kamenček v mozaiku spornih praks vse bolj skomercializirane Pošte Slovenije.

Pošta Slovenije v okviru racionalizacije že več let klesti kvalitete storitev in razgrajuje nekdaj zavidljivo prodajno mrežo. Poleg ukinjanja poslovalnic je priljubljen ukrep tudi varčevanje na delavcih. Na pošti se že dolgo soočajo z manjkom zaposlenih. Tisti, ki vztrajajo, so soočeni s slabimi delovnimi razmerami, ki odvračajo celo tujo delovno silo. Rezultat: fantastični dobički.

Primer Pošte Slovenije kaže na popolno odsotnost vizije javne gospodarske službe, ki jo vse bolj nadomešča kratkovidno pehanje za dobičkom, izkoriščanje delavcev in – bebavi prodajni programi.