Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Skrij se, na skriti kameri si!

CGP Grey / Wikimedia
10. 1. 2019
Skopiraj povezavo!

Obrazno prepoznavanje je vedno bolj prisotno v javnih, pa tudi pogojno zasebnih prostorih, kot bi lahko dejali za koncertna prizorišča. Zvezdnikom, kot na primer Taylor Swift, podatkovne baze s fotografijami obrazov zasledovalcev omogočajo njihovo zaznavanje na koncertih. Šolski administraciji kamere in druge tehnologije dovolijo spremljanje ter učinkovitejši nadzor nad učenci. 

Če z nakupom vstopnice vstopimo na zasebno in morda precej nadzorovano območje, pa tega z izjemo nekaterih svetovnih mest nedavno še nismo mogli reči za javne izobraževalne ustanove in stanovanjske okoliše. Nedavno razkrit Amazonov patent za stanovanjski zvonec, ki snema širšo okolico, pa potrjuje, da nam v prihodnosti nadzor javnih površin ne uide.

Za tiste, ki bi se radi skrili: uporabite lahko ličila. In ker je vedno bolj uspešna (ali pač?) tudi tehnologija prepoznave gibanja, še trik Juliana Assanga: ta je ob pobegu v ekvadorsko ambasado specifičnost svojega koraka prikril tako, da je v čevelj dal kamenček.