Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Zakaj nihče ne hejta kave?

JanBaby / pixabay
1. 4. 2019
Skopiraj povezavo!

Guru "racionalne desnice" uživa samo goveje meso, kar je izrazito egoistična prehranska izbira. "Liberalna levica" slabo vest miri z izločanjem živalskih izdelkov, palmovega olja, kvinoje, avokada in drugih živil, ki temeljijo na izkoriščevalski ekonomiji. 

Ortoreksični milenijci se izogibajo laktoze, čeprav jo prebavljajo normalno, glutena, čeprav nimajo celiakije, ter vseh vrst sladkorja, čeprav nimajo sladkorne bolezni. Presenetljivo pa se na njihovih Instagram objavah ob poke skledi počasnih hidratov, divjega lososa in špinače ponavadi znajde še latte z riževim mlekom.

A kava je problematična: njena proizvodnja je izkoriščevalska do delavcev in okolja (fair trade ne obstaja), kofein pa ima dejanske, merljive (stimulativne) učinke na telo. Te učinke vrednotimo pozitivno, ker pomagajo pri spopadanju z imperativom konstantne produktivnosti. Odmor za kavo pomeni še bolj zagnano nadaljevanje z delom, pitje kave brez kofeina pa implicira spočitost, ki je v današnji ekonomiji pač sumljiva.